6 decembrie 2021 - 17:28

Invitaţie la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale

Târg de produse agroalimentare în curtea MADR de Ziua Mondială a Alimentaţiei.

ministerul

Duminică, 16 octombrie, la nivel planetar va fi sărbătorită Ziua Mondială a Alimentaţiei. Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale din ţara noastră nu poate trece uşor peste acest eveniment. Ca urmare, în curtea ministerului, aflată la doi paşi de Piaţa Universităţii, va fi orgnizat un târg de produse alimentare.

“Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură a Naţiunilor Unite – FAO (Food and Agriculture Oragnization of the United Nations) celebrează Ziua Mondială a Alimentaţiei. Ca în fiecare an, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale se alătură iniţiativei FAO de a sărbători această zi, prin organizarea unui târg în curtea instituţiei, între 14 și 16 octombrie 2016, în care producători și procesatori agricoli vor expune produse tradiţionale și realizate după reţete consacrate, cât și ceaiuri, uleiuri, esenţe, produse de artizanat etc”, anunţă MADR printr-un comunicat de presă.

Astfel, bucurestenii vor putea cumpăra magiun de prune Topoloveni (primul produs cu Indicație Geografică Protejată – I.G.P. pentru România, din anul 2011), salam de Sibiu (cel de-al doilea produs cu Indicație Geografică Protejată – I.G.P. pentru România din februarie 2016) sau telemea de Ibăneşti (primul produs cu Denumire de Origine Protejată – D.O.P. pentru România din martie 2016). Pe lângă produsele româneşti protejate la nivel european, vor fi prezente Novacul afumat de Ţara Bârsei, Scrumbia afumată de Dunăre şi Caşcavalul de Săveni, produse aflate în diferite faze de dobândire a protecției „Indicație Geografică Protejată” (I.G.P.) la nivelul Uniunii Europene.

“Vizitatorii vor avea ocazia să găsească şi produse tradiţionale, înregistrate pe schema naţională – zacuscă de vinete ori de fasole, pecie lungă afumată, dulceaţă de mure, de cireşe amare sau afine, Cozonac Domnesc din regiunea Moldovei, cât și produse realizate în arealul montan. Totodată, vor fi prezenţi producători de fructe şi legume, miere și produse ale stupului, dar şi cei de vin și țuică. Meșterii populari vor întregii peisajul rural din curtea Ministerului Agriculturii prezentând vizitatorilor ii tradiționale românești sau ștergare populare din pânză de borangic țesute la război manual și alte obiecte de artizanat”, mai precizeazăorganizatorii.