Investitorii italieni au cumpărat un milion de hectare de teren agricol în România

21

stalpffInvestitorii italieni au achiziţionat un milion de hectare de teren agricol în România de la 1 ianuarie 2014, de când a fost permis acest lucru, a declarat secretarul general al Camerei de Comerţ şi Industrie Italiană, Andrea Amato, la Forumul de Afaceri România-Italia 2014.

„De la 1 ianuarie, străinii pot cumpăra teren agricol în România, iar investitorii italieni au achiziţionat un milion de hectare. Au găsit aici terenuri foarte bune, la preţuri atractive, de 1.500 – 2.000 de euro pe hectar”, a afirmat Amato, citat de AGERPRES.

Prezent la eveniment, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii Daniel Botănoiu a apreciat că suprafaţa menţionată este mare.
„Un milion de hectare este cam mult, însă mă bucură faptul că este vorba şi despre firme româneşti cu acţionariat italian”, a spus Botănoiu.

România a fost obligată prin Tratatul de Aderare la Uniunea Europeană să liberalizeze piaţa funciară pentru persoanele fizice din UE, începând cu 1 ianuarie 2014, ceea ce a modificat regimul existent până la acea dată, în care doar persoanele juridice aveau dreptul să cumpere terenuri.

Citește și

Cmentariile sunt închise