„Investițiile „Bio” înseamnă: Mii de joburi, -30% la factura de energie termică

27

lucrariagricole

Asociația Română de Biomasă și Biogaz (ARBIO) a susținut o conferință de presă pentru a se prezenta și pentru a-și prezenta activitățile. Scopul principal al Asociației este să prezinte societății românești seria de avantaje pe care investițiile ”Bio” le pot oferi cetățenilor și economiei, având în vedere că acestea pot să îmbunătățească considerabil viețile oamenilor acolo unde sunt implementate.
”Vorbim despre o industrie care poate să combine multiple efecte pozitive pentru economia României: Crearea a mii de locuri de muncă, durabile pentru o perioadă de 25 ani, un cost mai scăzut al agentului termic pentru cetățeni cu 30 – 50%, un mediu mai curat, companii mai competitive, independență energetică la nivel local, sute de milioane de Euro din Investiții Străine Directe și multe altele pe întreg teritoriul României. Toate acestea sunt câteva dintre efectele investițiilor ”Bio” în timp ce mai mult de jumătate din bugetul investiției rămâne în mâinile românilor”, a explicat Ilias Papageorgiadis, Președintele ARBIO.

Investițiile ”Bio” includ multe tehnologii diferite, dintre care cea mai evoluată în România până în prezent este Biomasa. Având mai mult de 1 milion de hectare de teren agricol neproductiv, milioane de hectare de păduri care necesită să fie curățate anual plus o industrie puternică de procesare a lemnului, România are potențialul necesar pentru expansiunea acestui sector. ”Lăsând la o parte problemele și provocările cu care ne confruntăm, avem deja mai mult de 40 MW de proiecte operaționale și multe alte proiecte de biomasă dezvoltate. Vom lucra împreună cu Guvernul României pentru a introduce categoria ”neproductiv” pentru terenurile agricole, pentru a promova toate investițiile sănătoase și pentru a explica avantajele lor cetățenilor, atrăgând astfel investitorii”.
Un alt sector important al investițiilor ”Bio” este cel de Biogaz, incluzând toate subcategoriile acestuia (Digestie Anaerobă, Energie din Deșeuri etc). Acesta reprezintă unealta principală pentru fabricile alimentare și fermele de animale de la nivel European și mondial pentru a transforma o problemă (deșeurile) într-o sursă de profit, pentru a angaja oameni și pentru a deveni mai competitivi. În același timp, municipalitățile pot să exploateze acest sector prin transformarea deșeurilor organice în energie (Energie din Deșeuri) și restul să-l recicleze. ”Biogazul transformă o problemă într-o soluție. Fabricile și fermele devin mai competitive, își cresc profitabilitatea, angajează mai mulți oameni și rezolvă principala lor problemă: deșeurile. Municipalitățile pot de asemenea să-și rezolve problema deșeurilor, fără să fie necesar să folosească banii de la Bugetul de Stat. Investițiile de tipul ”Energie din Deșeuri” reprezintă pentru ei sute de noi locuri de muncă, scăderea cu 30 – 50% a costului agentului termic pentru cetățenii săi, rezolvarea problemei în ceea ce privește deșeurile, independență energetică și stabilitate plus multe alte avantaje”.

Citește și

Cmentariile sunt închise