Inundațiile, cea mai mare problemă a acestui an

Asiguratorii au ajuns să se plângă din cauza faptului că plătesc daune prea mari.
nature-980606_1280
Precipitațiile sub formă de averse au creat mari pagube în România în lunile iunie și iulie, fapt ce i-a scos din sărite nu doar pe cei care și-au văzut proprietățile distruse, ci și pe cei care conduc societățile de asigurare de la noi din țara.
Numai în luna iulie au fost deschise de către Pool-ul de Asigurare Împotrivă Dezastrelor Naturale  un total 271 de dosare pe fondul inundațiilor ce au avut loc pe întreg teritoriul tării.
„În lunile iunie și iulie am avut parte de condiții extreme în numeroase zone ale tării, precum Timiș, Maramureș și Bistrița-Năsăud, Brașov, Harghita, Covasna, Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea, Iași, Vaslui și Galați. La oră actuală, facem toate eforturile necesare pentru a instrumenta cât mai rapid dosarele și de a veni în sprijinul asiguraților, la fel cum am procedat și în luna anterioară”, a declarat Nicoleta Radu-Neacșu, director general, PAID România.
Potrivit Agerpres, Pool-ul de Asigurare Împotrivă Dezastrelor Naturale a plătit în iulie despăgubiri în valoare de 128.113 lei, 124.852 lei pentru polițe de tip A și 3.261 lei pentru polițe de tip B. Poliță obligatorie de asigurare PAD acoperă trei riscuri specifice României: cutremur, inundație și alunecare de teren. Prețul unei polițe care acoperă sumă de 20.000 de euro este de 20 de euro pe an pentru locuințele de tip A, adică acelea construite din cărămidă, beton armat sau orice alt material rezultat în urmă unui tratament termic și/sau chimic. Imobilele de tip B, adică cele construite din cărămidă nearsă sau orice alt material nesupus unui tratament termic și/sau chimic pot fi asigurate prin intermediul poliței PAD contra sumei de 10 euro pe an, pentru o despăgubire de 10.000 de euro.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole