Interviu cu Ion Banu, realizatorul noii emisiuni AGRO Tv, “Din lumea satului”

Captureionbanulumea

AGRO TV : Cui i se adresează?

Începând de duminică, 23 iunie, la AGRO Tv veți putea urmări o nouă emisiune despre lumea satului românesc. Aceasta va fi realizată de cunoscutul jurnalist Ion Banu, care s-a remarcat la revista “Lumea satului”, una dintre cele mai cunoscute publicații pentru agricultori.
Emisiunea “Din lumea satului” va fi difuzată în fiecare duminică de la ora 13.00 și va dura 90 de minute. Ea va fi prezentată de actrița Adriana Trandafir , câștigătoare a nenumărate premii în România și străinătate.
Realizatorul emisiunii își dorește ca aceasta să devină un punct de reper pentru locuitorii satelor românești și nu numai, o sursă de inspirație pentru cei care doresc să facă cu adevărat ceva și, nu în ultimul rând, o sursă de informații utile pentru cei care au nevoie de ele, pentru agricultori.
Ion Banu a răspuns întrebărilor AGRO TV legate de viitoarea emisiune. El a vorbit cu curaj și sinceritate despre subiectele ce vor fi abordate în cadrul emisiunii, despre publicul țintă și despre frumusețea satului românesc, așa cum este el azi.

AGRO TV: Ce va aduce nou emisiunea dvs?

Ion Banu(Din lumea satului): Cred că mai multă informație de care majoritatea locuitorilor satelor, lucrătorilor în agricultură și alte activități conexe au nevoie.Media deja existentă, fie ea scrisă, audio sau video, de specialitate sau nu, reușește în mică măsură să satisfacă această nevoie acută de cunoaștere. Prin structura sa, emisiunea ,,Din lumea satului” va aborda o complexitate de subiecte din diverse domenii de interes pentru publicul nostru țintă, ceea ce credem că ne îndreptățește să spunem că este o emisiune complexă, completă și diversă. Cunoașterea rubricilor emisiunii: știrile satului, afacerea ta, pe ulițele satului, pădurea și noi, steluțele de azi-vedetele de mâine, popas de suflet etc. cred că este suficient de edificatoare în ceea ce privește conținutul acestei emisiuni.

Ion Banu: Target-ul nostru: 16 – 60 ani, publicul masculin și feminin, condiție medie și superioară. Emisiunea ,,Din lumea satului”, prin structura subiectelor abordate ne dorim să prezinte interes pentru lucrătorii din agricultură și sectorul zoo-veterinar, silvicultură, floră și faună, depozitari și procesatori, producători și comercianți de utilaje agricole și diverse input-uri pentru sectoarele amintite, lucrători din educație, cultură și diverse servicii specifice satului, din turism rural și agroturism.

AGRO TV : Viața la țară este un subiect perimat?

Nici vorbă. Cum nici viața la oraș pentru o bună parte a populației nu poate fi un subiect perimat. Ce s-ar întâmpla cu atâta spațiu de o rară frumusețe și cu atâtea bogății dacă ar fi lipsit de prezența omului? Prezența lui îi dă valoare și face să dăinuie ceea ce avem mai valoros. Spațiul rural este poate cel mai dinamic cu reale posibilități de a aduce plusvaloare oricărei activități.

AGRO TV: Cum vedeți satul românesc contemporan?

Ion Banu: Un spațiu în continuă transformare, cu vădite tendințe de modernizare. Un spațiu tot mai mult râvnit și căutat de oameni obosiți de atmosfera urbană, de aerul poluat din marile aglomerări. Și slavă Domnului, grație multor întreprinzători, găsesc aici tot ce-și doresc. Toate acestea mă determină să cred în viitorul satului românesc, în veșnicia lui. Fără îndoială are un viitor cred de invidiat, pentru că ,,înrădăcinează” tot mai mulți semeni ai noștri și, din fericire, mulți tineri.

Vă așteptăm în fiecare duminică, de la ora 13.00, pe AGRO TV!

Citește și
1 Comentariu
  1. badita ioan spune

    FELICITARI PENTRU CEI ZECE ANI DE ACTIVITATE -SUCCESE -PICTORUL MARIC.

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult