Interlopi conectați ilegal la fonduri europene prin APIA și AFIR!

Fonduri europene de circa două milioane de lei, derulate prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) și Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), ar fi fost extorcate din bugetul UE de mai mulți membri ai cunoscutului clan interlop timișorean Cârpaci.

Oficial, Direcția Națională Anticorupție a anunțat printr-un comunicat remis joi presei, „ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanți ai mass media”, că procurorii DNA din cadrul Secției de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2016-2022, în legătură cu obținerea nelegală de fonduri europene, în contextul implementării unor proiecte derulate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) și Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

„În cursul zilei de 08 iunie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în trei locații, situate pe raza municipiului Caransebeș, județul Caraș –Severin, reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție și a Inspectoratului General al Jandarmeriei Române. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, se arată în comunicatul DNA.

Surse judiciare ar fi declarat însă pentru stiripesurse.ro că principalii suspecți sunt Rusalin și Marinela Cârpaci, membri ai celebrului clan interlop Cârpaci din Timișoara. Aceștia, împreună cu complicii lor, ar fi accesat sume de bani din fonduri europene, cu documentație presupus falsă, prin care ar fi atestat la APIA și la AFIR existența unor livezi și terenuri care produc roade.

În felul acesta, potrivit surselor citate, ar fi fost fraudate fonduri europene ce se ridică la aproximativ două milioane de lei.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

  1. Agricultura este măcinată de evaziune fiscală și muncă la negru și de mafioți vânători de subvenții și beneficii din bugetul statului. Dacă de mâine nu se ma acorda subvenții nu ma sta nimeni în agricultură

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole