Interdicție la exportul de carne de vită pentru a ține sub control prețurile interne

Autoritățile din Argentina au prelungit luni, până la finele lui 2023, o interdicție privind exportul anumitor sortimente de carne de vită, continuând o abordare neconvențională destinată menținerii sub control a prețului la carne pentru consumatorii locali, transmite Bloomberg. De asemenea, guvernul de la Buenos Aires a interzis exportatorilor să livreze carcase și jumătăți de carcase de vită pentru următorii doi ani, informează Agerpres.

“Măsurile vor contribui la realizarea unei balanțe între piața din Argentina și exportul de produse din carne”, a informat guvernul de la Buenos Aires.

Carnea de vită face parte din identitatea națională a Argentinei. Guvernul este îngrijorat că recenta creștere explozivă a prețurilor va face carnea de vită inaccesibilă pentru familiile sărace. Președintele Alberto Fernandez a interzis, temporar, toate exporturile de carne în luna mai a anului trecut, pentru ca între timp o parte din restricții să fie relaxate.

Până acum strategia de interzicere a exporturilor, însoțită de controlul prețurilor, nu a reușit să își atingă obiectivul principal. Prețurile la carnea de vită au crescut cu 48% în ritm anual în regiunea Buenos Aires iar în luna noiembrie 2021 prețurile la unele sortimente de carne au crescut cu două cifre comparativ cu luna precedentă.

În mod tradițional, producătorii din Argentina cresc prețurile la carne în jurul sărbătorilor și în lunile de vară. Sortimentele de carne de vită precum fleica sau coastele sunt populare la grătarele argentienilor, reuniuni cunoscute sub denumirea de asado. 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole