Întâlnire pe tema schemei de garantare a certificatelor de depozit la MADR

16

danielconstantinoficial

La sediul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a avut loc luni, 2 septembrie 2013, o întâlnire  între conducerea MADR şi reprezentanţii   Asociației Române a Comercianților de Produse Agricole (ARCPA) pe tema schemei de garantare a certificatelor de depozit.

De asemenea, subiectul amintit s-a regăsit și pe ordinea de zi a discuțiilor din data de 27 august 2013 avute de conducerea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, la sediul instituţiei, cu reprezentanţii marilor exploataţii agricole din ţară.

Întâlnirile de la sediul MADR au loc în contextul elaborării unui proiect legislativ pentru îmbunătăţirea regimului de depozitare a seminţelor de consum în spaţii licenţiate şi de utilizare a certificatelor de depozit pentru acestea. Astfel, modificarea legislaţiei vizează atragerea mai multor producători către un astfel de mecanism de piaţă. Un alt instrument care permite o bună funcţionare a pieţei produselor agricole cu o transparenţă mult mai mare este reprezentat de înfiinţarea unei burse de mărfuri pentru cereale şi produse derivate.

În următoarele zile, conducerea Ministerului Agriculturii are în vedere organizarea unui întâlniri a grupului de lucru format din reprezentanți ai Bursei Române de Mărfuri, ai depozitarilor, ai comercianţilor precum şi ai producătorilor pentru a îmbunătăţi legislaţia cu privire la continuarea schemei de garantare a certificatelor de depozit .

Citește și

Cmentariile sunt închise