Întâlnire la Bruxelles pentru discutarea stadiului pregătirii PNDR 2014-2020

17

danielconstantiniri

În 12-13 septembrie 2013, a avut loc la Bruxelles o întâlnire informală între reprezentanți ai Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și oficiali ai DG AGRI din cadrul Comisiei Europene, pentru discutarea stadiului pregătirii Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) pentru perioada 2014-2020.

Întâlnirea a avut ca obiectiv obținerea unei prime reacții din partea Comisiei, cu privire la analiza socio-economică și analiza SWOT, agreate în urma procesului de consultare cu partenerii economico-sociali și de mediu.

Reprezentanții celor două părți au convenit asupra structurii, principiilor și cerințelor generale referitoare la secțiunile de analiză socio-economică, analiză SWOT și identificarea nevoilor, care urmează a fi incluse în PNDR.

Totodată, s-a agreat transmiterea către comisie, după jumătatea lunii octombrie, a pachetului cu documentele revizuite în urma consultării din cadrul Comitetului Consultativ Tematic (CCT), coordonat de către Ministerul Fondurilor Europene împreună cu Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Calendarul de negociere a PNDR 2014-2020 va fi stabilit cu Comisia după adoptarea Regulamentului general pentru Fondurile Europene Structurale și de Investiții și a Regulamentului FEADR.

Citește și

Cmentariile sunt închise