Întâlnire între reprezentanții MADR și cei ai asociațiilor producătorilor de produse tradiționale

Capturepainead

Vineri, 14 iunie, de la ora 14.00, la sediul Ministerului Agriculturii va avea loc o întâlnire între secretarul de stat, Achim Irimescu și reprezentanții asociațiilor producătorilor de produse tradiționale și ecologice.

Călin Mătieș, președintele Asociației Producătorilor de Produse Tradiționale și Ecologice Alba a anunțat că în cadrul întâlnirii se va căuta o soluție pentru eliminarea de pe piață a produselor care, deși nu sunt tradiționale, sunt etichetate astfel.  “Până acum ne-am întâlnit de cinci ori cu reprezentanții MADR, dar nu s-a schimbat mare lucru pentru noi. Vedem cum zi de zi sunt vândute produse de proastă calitate ca fiind tradiționale, vedem cum este promovat parizerul tradițional sau cârnațul polonez românesc și asta ne supără. Vrem să se facă ordine “, a afirmat Mătieș.

El a precizat că își dorește ca la întâlnire să participe și ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, pentru a putea găsi cele mai bune soluții pentru rezolvarea problemelor de pe piața produselor tradiționale.