Institutul de Bioresurse Alimentare: Nereguli se gasesc mai ales la mezeluri si lactate

63

Directorul Institutului de Bioresurse Alimentare (IBA) vorbeste despre alimentele cele mai periculoase de pe piata romaneasca, dar si despre “falsurile” notorii.
Institutul se ocupa cu verificarea retetelor, fiind singurul centru modern de cercetare in domeniul alimentatiei din tara. Aici se adreseaza atat producatorii care vor sa-si verifice marfa, dar si consumatorii, independent sau prin Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului, scrie evz.ro.

ANPC: Atentie la produsele “traditionale”

“Se inregistreaza nereguli in special la branzeturi si produse lactate. S-a intamplat ca branza de capra sa fie, de fapt, din lapte de vaca, smantana sa contina gelatina, lucru interzis de lege, iaurtul sau alte produse sa contina mai putina grasime decat cea inscriptionata, ceea ce inseamna ca ar trebui sa fie mai ieftine, iar consumatorul este pacalit”, explica Nastasia Belc, directorul IBA.

Probleme sunt si la mezeluri, in special la cele pe baza de pasta – parizer sau crenvursti. In cazul parizerului, continutul de 20% grasime si cantitatea mare de sodiu (sare) ii confera statutul de “aliment periculos” pentru cei care au probleme cu inima.

Care sunt cele mai sanatoase marci de parizer de pui?

“In general produsele romanesti sunt cele mai sigure, pentru ca sunt mai controlate. Nu acelasi lucru putem spune despre cele din import”, atrage atentia Nastasia Belc.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult