Institutiile coordonate de Ministerul Mediului sunt pregatite sa intervina in caz de inundatii

Având  în vedere codul galben emis de Administraţia Naţională de Meteorologie valabil pentru 34 de judeţe şi municipiul Bucureşti, instituţiile aflate în coordonarea Ministerului Mediului şi Pădurilor monitorizează permanent situaţia hidormeteorologică şi sunt pregătite de intervenţie în cazul apariţiei unor inundaţii, potrivit unui comunicat al ministerului.

Administraţia Naţională „Apele Române” va adapta programele de exploatare ale acumulărilor în vederea asigurării tranşelor de atenuare a viiturilor, acolo unde este cazul. Totodată, Administraţia Naţională Apele Române va ţine în permanenţă legătura cu Inspectoratele Judeţene de Situaţii de Urgenţă, pentru monitorizarea eventualelor efecte ale creşterilor de debite şi pentru intervenţie dacă este cazul. În conformitate cu avertizările hidrometeorologice şi a efectelor extrem de rapide ale precipitaţiilor prognozate în acest interval, Administraţia Naţională „Apele Române” a luat măsuri pentru pregătirea stocurilor de apărare cu materiale şi echipamente, ce sunt şi vor fi folosite în vederea intervenţiei în zonele critice, în situaţia în care se va impune acest lucru.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult