INSPECTORII DSVSA FAC CONTROALE. AFLĂ ÎN CE SECTOARE!

În martie, inspectorii din cadrul DSVSA Bistrița-Năsăud au efectuat un număr de 222 controale în unități de procesare lapte, centre prelucrare lapte, unități de procesare carne, carmangerii, unități de panificație-patiserie-cofetărie, mori, unități de prelucrare legume, unități de fabricare paste făinoase, unități de fabricare băuturi alcoolice, unități de alimentație publică, baruri, cantine, magazine alimentare, supermarketuri, depozite en-gros, FNC-uri, piața agroalimentară, gospodării ale populației, circumscripții sanitare veterinare, ferme păsari, târg de animale, exploatații de bovine.

În urma controalelor au fost aplicate, în conformitate cu prevederile HG 984/2005, cu modificările și completările ulterioare 15 sancțiuni contravenționale în valoare de 11900 lei, un avertisment și s-au confiscat 1,150 kg produse neconforme.

Sancțiunile au fost aplicate pentru:

— nerespectarea normelor stabilite de Autoritatea Sanitară Veterinară și Pentru Siguranța Alimentelor privind întreținerea spațiilor de prelucrare, depozitare și de valorificare a produselor alimentare, precum și a instalațiilor, utilajelor și a ustensilelor de lucru folosite;

— manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor;

— comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații necorespunzătoare sau neaprobate sanitar veterinar și fără respectarea condițiilor de igienă conform prevederilor legislației în vigoare;

— ambalarea și etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare;

— vânzarea sau înstrăinarea în orice mod a animalelor, cumpărarea ori luarea acestora în proprietate cu orice titlu, fără documentele prevăzute de legislația sanitară veterinară în vigoare;

— neanunțarea autorității competente cu privire la schimbarea sediului sau a punctului de lucru din domeniul farmaceutic veterinar.

În cadrul controalelor în unitățile din industria agroalimentară s-au prelevat probe conform Programului de Supraveghere și Control în domeniul Siguranței Alimentelor privind analiza fizico chimică, microbiologică, a contaminanților din alimente, probe transmise spre analiză laboratoarelor arondate.

În conformitate cu prevederile Ordinului nr. 352 din 10 februarie 2015 — pentru aprobarea normelor privind ecocondiționalitatea în cadrul schemelor și măsurilor de sprijin pentru fermieri în România, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, prin unitățile din subordine, au efectuat 4 controale pentru verificarea respectării cerințelor legale privind identificarea și înregistrarea animalelor, la exploatațiile prinse în eșantionul de control, generat de APIA.

Pentru vânzarea sau înstrăinarea în orice mod a animalelor, cumpărarea ori luarea acestora în proprietate cu orice titlu, fără documentele prevăzute de legislația sanitară veterinară în vigoare s-a aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 600 lei.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole