Inovaţiile redefinesc agricultura performantă

57

DSC_0058Tehnologia, investiţiile eficiente şi managementul performant sunt cei 3 vectori principali de dezvoltare a unei agriculturi profitabile în viitor. Aceste subiecte au fost discutate la conferinţă internaţională “Tendinţe şi inovaţii în agricultură” organizată de Agricover Grup. Evenimentul a acoperit un program amplu, de la tendinţele globale care influenţează activitatea fermierilor la eficienţa investiţiilor în ferme integrate, până la soluţii de finanţare, risc management, tehnologii de vârf legate de sistemele de navigare, poziţionare globală, cartare şi management agricol prin sisteme de gestiune a informaţiilor.

”Am reunit în cadrul conferinţei specialişti cu experienţă şi expertiză care au conturat cele mai noi tendinţe şi inovaţii, oferind totodată şi soluţiile practice, dar şi felul în care alte ţări au reuşit performanţa în agricultură. Astfel de informaţii sunt mai mult decât necesare pentru a exploata eficient potenţialul agriculturii din România. Ne-am propus, prin această iniţiativă, să oferim oportunitatea fermierilor de a se conecta la un conţinut de calitate, la soluţiile tehnologice de ultimă oră, la modele de business care pot revoluţiona afacerile fiecăruia” a declarat Robert Arsene – CEO Agricover.

Pe lângă tendinţele şi inovaţiile din agricultură, în cadrul conferinţei au fost prezentate fermierilor soluţii concrete şi exemple de bună practică cu scopul de a genera idei noi de dezvoltare şi de îmbunătăţire a performanţelor din fermă viitorului. Fermierii participanţi au apreciat această iniţiativă prin valoarea ideilor oferite şi calibrul vorbitorilor. Exemplele ţărilor din Europa cu agricultură performantă ne determină să ne aliniem modalitatea de lucru la tehnologia şi inovaţia de azi. Având în vedere contextul competitiv în care operăm, nu numai în România ci şi în regiune şi variaţiile mari de preţ la inputuri şi la vânzarea recoltei, este evident că trebuie să ne orientăm către o agricultură de precizie pentru a avea productivitate şi eficienţă maximă în orice condiţii de piaţă sau vreme.

Ruxandra Ilie

Citește și

Cmentariile sunt închise