20 mai 2022 - 01:02

Inovațiile viitoare în agricultură ale BASF vor aduce beneficii în materie de securitate alimentară, climă și mediu înconjurător

BASF și-a prezentat perspectiva pe zece ani privind inovațiile agricole menite să susțină securitatea alimentară pentru generațiile viitoare, minimizând, în același timp, impactul agriculturii asupra climei și mediului.

Compania se concentrează pe îmbunătățirea productivității în culturile majore, cum sunt cele de grâu, rapiță, soia, porumb, bumbac, orez, precum și în cazul fructelor și legumelor. Potrivit estimărilor Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), aceste culturi acoperă peste 50% din terenurile agricole ale lumii, astfel că inovațiile aplicate la o scară atât de largă au potențialul de a face agricultura mai productivă și mai durabilă.

În cadrul acestor culturi majore, BASF continuă să inoveze în domeniul semințelor și trăsăturilor genetice, al tratării semințelor, protecției biologice și chimice a culturilor, precum și în ceea ce privește soluțiile de agricultură digitală, și va lansa proiecte majore în toate domeniile de business în cursul deceniului următor. Valoarea inovațiilor în curs de materializare este puternică, cu un potențial maxim de vânzări estimat la peste 7,5 miliarde de euro.

Importanța produselor și soluțiilor BASF pentru societate este în creștere, pe măsură ce compania încorporează în mod sistematic criterii de durabilitate în cercetarea sa agricolă. În 2021, BASF a investit aproximativ 900 milioane de euro în cercetare și dezvoltare în segmentul Soluții Agricole, suma reprezentând aproximativ 11% din vânzările segmentului. În 2022, BASF va continua să investească în cercetarea și dezvoltarea de inovații agricole la nivel înalt.

În timp ce se concentrează pe sisteme de culturi selecționate, din regiuni cheie, compania își adaptează produsele, tehnologiile și serviciile pentru a ajuta fermierii să-și dezvolte culturile în mod optim, chiar și în condiții de mediu dificile. „Inovația în agricultură este esențială pentru a permite o producție alimentară durabilă. Trebuie să găsim echilibrul corect,  pentru obținerea unor producții mai mari – producții care să răspundă cerințelor generațiilor viitoare, să aibă un impact minim asupra mediului și să-i ajute pe fermieri să își câștige existența”, a declarat Dr. Livio Tedeschi, președintele BASF Agricultural Solutions.

„Inovațiile noastre permit agriculturii să devină mai productivă și mai sustenabilă – pârghii cheie identificate de Națiunile Unite și încorporate în Obiectivele lor de dezvoltare durabilă. La BASF Agricultural Solutions, acestea reprezintă o prioritate și ne dedicăm obiectivelor clare și măsurabile pentru a stimula agricultura durabilă până în 2030.”

„În ultimul deceniu, am dezvoltat un portofoliu extins, care valorifică toate tehnologiile necesare pentru un viitor mai durabil al agriculturii”, a declarat dr. Peter Eckes, Președintele diviziei de Cercetare Dezvoltare și Reglementare al BASF Agricultural Solutions. „Suntem un partener de încredere în materie de inovație, astfel că cercetarea noastră în domeniul soluțiilor agricole reflectă o strategie pe termen lung, care oferă fermierilor stabilitate într-o lume în schimbare, le permite să obțină producții mai mari și să reducă impactul agriculturii asupra resurselor naturale.”

Păstrarea biodiversității în Europa prin combinarea grâului hibrid Ideltis™, cu protecția culturilor și utilizarea de instrumente digitale 

Pentru a satisface nevoile unei populații globale în creștere, cultivatorii de grâu trebuie să crească producțiile cu 1,7% anual, în următorii 20 de ani. BASF contribuie la realizarea acestui obiectiv prin cercetarea diferitelor combinații de produse și servicii din oferta sa, care să optimizeze rezultatele agricole și agricultura durabilă. Hibridul de grâu Ideltis™ va fi lansat în a doua jumătate a deceniului.

Acesta va fi susținut de xarvio® Digital Farming Solutions pentru recomandări optimizate privind însămânțarea, obținute prin analiza datelor de pe teren specifice fiecărei zone, și de aplicarea de precizie a produselor inovatoare pentru protecția plantelor, precum fungicidul Revysol®, insecticidul Axalion™ și erbicidul Luximo®. Revysol® contribuie la creșterea producției agricole, permițând fermierilor să obțină același rezultat pe o suprafață cu 4% mai redusă. Totodată, inovațiile în formularea produselor ce conțin Revysol® permit fermierilor să diminueze cantitatea de fungicid aplicată, scăzând și mai mult emisiile de CO2.

„Creșterea producțiilor de grâu folosind practici prietenoase cu mediul este esențială pentru furnizarea de alimente la prețuri accesibile, pentru protejarea biodiversității și pentru a atinge obiectivul Acordului Climatic de la Paris privind limitarea încălzirii globale”, a declarat Gustavo Palerosi Carneiro, Senior Vice President BASF Agricultural Solutions EMEA & CIS. „Acesta este obiectivul abordării noastre holistice privind producția de grâu din Europa.”

Patrice Sainsard, un fermier cultivator de grâu din Franța, mizează pe aceste inovații conectate pentru a îmbunătăți producția de grâu: „Mă confrunt, în ultimii ani, cu condiții meteorologice tot mai dificile. Este o provocare să obținem producții decente, dar avem nevoie de recolte de grâu mai mari și mai stabile pentru a satisface nevoile nutriționale ale unei populații în creștere – cu noile restricții impuse de Pactul Verde European, practic, trebuie să facem mai mult, cu mai puțin.”

Pentru a afla mai multe despre inovațiile BASF în agricultură, vă rugăm să vizitați website-ul nostru: www.AgInnovation.basf.com

De asemenea, comunicatul integral, care prezintă inovațiile în agricultură aduse de BASF la nivel global, este disponibil aici

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.