Îngrășămintele foliare, rețeta dezvoltării rapide a plantei

Substanțele nutritive necesare plantelor pot fi absorbite și prin intermediul stomatelor sau ale cuticulelor. Astfel, îngrășămintele foliare sunt o opțiune care prezintă o serie de avantaje, chiar dacă, în prima fază, prin aplicare foliară, substanțele se absorb în cantități mai mici, absorbția este mai eficientă decât în cazul absorbției prin sol.

O gamă variată pentru îngrășămintele foliare a fost prezentată la Târgul Agraria 2023, de Dr. Green Polonia, o companie înființată în 2006 și care, din momentul înființării, și-a dorit expansiunea in Europa de Est și nu numai.

 „Îngrășămintele foliare sunt doar o completare de nutriție a plantelor care înseamnă că anumite carențe nu pot fi completate prin fertilizarea de bază cu elementele chimice azot, fosfor și potasiu.Pentru dezvoltarea plantelor sunt cerințe specifice pentru anumite microelemente. De exemplu, pentru porumb avem nevoie de un aport de zinc, de fier și de molibden pentru a corecta carențele care duc la un spor de producție. De asemenea dacă luăm cultura de cereale avem nevoie de microelemente de zinc, fier, molibden care duc la un spor important al producției”, a spus reprezentantul în România pentru Dr Green, George Roiban.

În România Dr. Green a adus produse pentru culturile de bază: grâu, porumb, floarea soarelui, rapiță, soia, dar și pentru culturi speciale, legumicultură, viticultură, pomicultură.

„Un element definitoriu întâlnit în îngrășămintele foliare cu microelemente care face diferența în marea masă de produse de pe piața din România și Europa este faptul că aceste îngrășăminte au în componența lor atât microelementele importante cât și 15 aminoacizi de origine vegetală și vitaminele B și C, dar și un regulator de Ph, astfel încât, întotdeauna introducerea de îngrășăminte foliare se face într-o anumită ordine”, ne dezvaluie George Roiban.

Îngrășământul foliar poate fi utilizat în timpul creșterii intensive, în fazele decisive ale dezvoltării plantelor, precum și în condiții de absorbție împiedicată a nutrienților de către sistemul radicular (în cazul dezvăluirii deficiențelor de micronutrienți, trebuie efectuate cel puțin două tratamente foliare de hrănire în 7 zile).

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole