27 ianuarie 2022 - 04:53

Indagra: Soluții inovatoare de maturare a brânzei

Italian Food Technology  are 20 ani de experiență și peste 2.000 clienți multumiți pe tot globul (Europa, Africa de Sud, Japonia, SUA, Brazilia, etc,  chiar și Nepal).

„Proiectul nostru a început în 1995. Odată cu apariția normelor CE care nu recomanda utilizarea lemnului pentru mesele de maturare a brânzei, am început să explorez soluții inovatoare”, a declarat Fausto Speziali, directorul general al IFT srl (Italian Food Technology). „Din această cercetare și dezvoltare intensivă s-au născut panourile perforate din polipropilena pentru maturarea de produse lactate, care nu numai că sunt soluția ideală pentru a respecta standardele în vigoare, dar poate îmbunătăți procesele de uscare și maturare. Suporturile pe care le oferim sunt la prețuri mult mai mici decât cel din oțel și cu privire la acest material, poate fi folosit în contact cu produsul cald sau rece”.

Suprafețele de polipropilenă, fără porozitate, previn acumularea de orice tip de contaminant și sunt ușor de curățat . Panourile pot fi spălate cu mâna, cu pistol cu presiune mare și tuneluri de spălat şi sunt de asemenea rezistente la detergenți și dezinfectanți utilizati în industria alimentară la temperaturi ridicate, şi pot fi sterilizate în fără probleme cu jet de abur. Tocmai pentru această rezistență nu are nevoie de a se înlocuiri frecvent și acest lucru duce la o economie pe termen lung. Oferta IFT este capabilă de a satisface nevoile unui număr de sectoare: de la prelucrarea cărnii , pentru diferitele faze ale industriei de patisserie, pâine, de uscare industriala de paste umplute sau proaspete, fructe și legume de la conservare deshidratare si refrigerare și în special, în prelucrarea și maturarea de brânzeturi”. Există multe avantaje care derivă din utilizarea de PP (polipropilena) în sectorul produselor lactate”, continuă Fausto Speziali”.

În industria alimentară igiena mediului este un factor important si prezinta un risc și de asemenea, suprafețele de sprijin/suport sunt un punct critic sensibil pentru a fi monitorizate, deoarece acestea pot contamina cu ușurință alimentele. În ceea ce privește suprafețele de sprijin/suport încă multe companii adopta lemnul, deși acest material, având în vedere caracteristicile sale, nu este conform cu cerințele de igienă cerute de regulamentele europene. Micro-porii lemnului (este un material viu), de fapt,  faciliteza intrarea de murdărie și de microorganisme și nici procedurile obișnuite de curățenie și dezinfecție sau operațiunile de decopertarea suprafeței nu asigură eliminarea completă. (Integral pe www.fabricadelapte.ro)