Indagra: Declarație de Intenție privind agricultura ecologică între asociațiile de profil din România și Franța

10

indagra

Asociația Operatorilor din Agricultură Ecologică – ‘Bio România’ organizează, joi, conferința internațională „Romanian Organic Forum” (ROF), în cadrul celui mai mare târg de agricultură din sud-estul Europei – Indagra.

În cadrul conferinței, reprezentanții Copromania și cei ai Federației Naționale a Agriculturii Biologice din Franța (FAG) vor semna o Declarație de Intenție privind agricultura ecologică. Cele două asociații au stabilit, astfel, un acord de susținere reciprocă ce se dorește a fi baza unui parteneriat strategic la nivel guvernamental. Reprezentanții celor două asociații sunt Corneliu Machescu și Dominând Marino.

Tema de anul acesta a celei de a 5 — a ediții a ROG este Agricultura Ecologică în România, Franța și Europa în contextul viitoarei Politici Agricole Comune.

În perioada 30 octombrie — 3 noiembrie 2013, are loc a cea de-a 14-a ediție a Salonului Eco Agricultura, unde vor fi prezente peste 50 de firme de profil, din care 20 din străinătate.

Pentru prima dată în istoria salonului, cel mai mare retail er european, Catredo, va expune întreaga gamă de produse ecologice românești comercializate în baza parteneriatului cu Asociația Bio România.

Începând cu data de 30 octombrie 2013, vor putea fi achiziționate în rețeaua de magazine Catredo din toată țara aproximativ 70 de produse ecologice românești, printre care produse de panificație ecologice, paste făinoase, produse lactate, orez bio românesc, miere de zmeură, salcâm, tei, mere ecologice, vinuri, fructe de pădure ecologice congelate și semințe de tot felul.

Ajuns la cea de a 18-a ediție, târgul Îndatora reunește peste 430 de companii din România, dar și din alte 20 de țări, ocupând o suprafață expozițională de peste 30.000 de metri pătrați. La ediția din acest an vor fi aduse și cele mai multe animale, în jur de 350 de capete. (Sursa: AGERPRES)

 

Citește și

Cmentariile sunt închise