INDAGRA 2017: MINISTRUL ANUNȚĂ PIEȚE DE GROS PENTRU TOȚI OIERII

Campania ‘Alege Oaia !’ a debutat joi, la Indagra, cu o „chemare” din tulnic și cântece păstorești interpretate de fluierașii de la Vaideeni, „pentru că agricultură înseamnă și cultură”.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, primit cu aplauze de către fermieri și vizitatori, a fost luat prin suprindere de un producător de ovine în vârstă de 76 de ani, „țăranul sărac din Vrancea” după cum s-a autointitulat, care l-a certat pentru că nu a făcut nimic pentru ciobanii din zonă pentru a-și putea valorifica lâna, oferindu-i totodată un balot cu „două kilograme de lână și trei kilograme de ciulini”.

„Domnule ministru, veniți în mijlocul nostru pentru că ați venit în Vrancea doar la degustare de vinuri, dar noi vrem să facem un festival din crama țăranului. Nu întreabă nimeni de vinul ăsta. Avem în Vrancea 24.000 de hectare și toate sunt pârloagă. O să mâncăm reziduurile capitaliștilor”, a spus producătorul care este și președinte al Cooperativei „Țăranul sărac” și lider de sindicat la Propac.

Ministrul a precizat că prețuiește foarte mult lâna primită chiar dacă ciulinii par puși cu mâna și a subliniat că o va ține așa până la anul când intră programul MADR privind sprijinul pentru lână. Acesta i-a promis țăranului că va sta de vorbă cu el și atunci îi va arăta lâna curată, pentru că o va curăța cu mâna sa, pentru că are „preocuparea, dragostea și dorința de a o face”.

„Este un moment excepțional astăzi când lansăm acest program de promovare a consumului de carne și a produselor din carne de oaie, dar și a celor din lapte de oaie. Îi felicit pe toți crescătorii de ovine din România. Am făcut acest lucru pentru crescătorii de ovine și din respect pentru munca pe care o desfășoară în locuri pe care unii nu au ajuns nici măcar cu dorința de a ajunge acolo. Programul acesta pe care îl veți vedea acum aici va fi peste câteva zile la Bucur Obor și apoi în toată țara în capitalele de județ, în așa fel încât în România să putem dezvolta acest interes pentru carnea de oaie și a produselor din carne de oaie. Am făcut acest program cu reprezentanții structurilor asociative din acest sector care au dorit să vină cu eforturile proprii și cheltuiala proprie pentru acest eveniment socotind că se dezvoltă consumul în România, iar fermierii pot să își desfacă produsele și să câștige în urma muncii pe care o depun”, a precizat Daea.

- Publicitate -

Ministrul a subliniat că intenționează să facă începând cu anul 2018 piețe de gros pentru crescătorii de ovine din toată țara, astfel încât fermierii să poată să își aducă animalele să le valorifice în condiții sigure.

‘Începând cu anul 2018 vom face piețe de gros în toate capitalele de județ și în București, autorizate sanitar-veterinar, unde oamenii își vor putea aduce animalele pentru a le valorifica”, a spus ministrul Agriculturii.

Ulterior, acesta a invitat presa și vizitatorii să deguste produsele din carne și tocănița la ceaun făcută de ciobani la fața locului. În pofida aglomerației și îmbrâncelilor, șeful de la Agricultură s-a îmbrățișat cu toată lumea și a degustat din toate produsele prezentate.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a lansat joi campania de promovare și încurajare a consumului de carne și produse din carne de oaie în rândul românilor ‘Alege Oaia!’. Campania se va desfășura la nivel național pe o durată de trei luni.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole