INDAGRA 2013: La deschiderea Indagra 2013, Constantin a lansat programul de sprijin pentru sectorul laptelui

8

indagraconstantin

Ieri, 30 octombrie, în cadru festiv, cel mai mare târg dedicat fermierilor din România, dar și industriei alimentare și celei a ambalajelor și-a deschis porțile. Momentul inaugural a fost precedat de o conferință la care, printre alții, au participat Comisarul European pentru Agricultură, Dacian Cioloș, și Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

În cuvântul pe care l-a rostit în fața unei numeroase asistențe reprezentată de oficiali ministeriali, reprezentanți ai principalelor federații și asociații profesionale și de fermieri din România, Dacian Cioloș s-a referit pe scurt la programele de finanțare care urmează a fi puse în aplicare în perioada 2014-2020, punând accentul pe facilitățile de care se vor bucura fermierii români, în comparație cu fermierii celorlalte state membre ale Uniunii Europene. Specific, Dacian Cioloș a afirmat că se vor avea în vedere măsuri de sprijin pentru sectorul de producție a laptelui.

La rândul său, Daniel Constantin a anunțat în premieră lansarea unui program național de sprijinire a fermierilor producători de lapte, program care a fost sugerat, în concepția sa, de APRIL, în colaborare cu mai multe organizații de fermieri. Totodată, Daniel Constantin a făcut un foarte scurt bilanț al verii agricole 2013, afirmând că producțiile realizate sunt cât se poate de îmbucurătoare, demonstrând capacitatea agriculturii românești.
Ulterior conferinței, ministrul Agriculturii a tăiat panglica inaugurală, după care a vizitat standurile din incinta Romexpo.

Un moment aparte l-a constituit deschiderea pavilionului național al Franței, la festivitate participând și premierul Victor Ponta. Franţa este prezentă la târgul internaţional de agricultură INDAGRA cu 28 de companii din domenii variate în care excelează, a declarat, miercuri, ambasadorul Franţei în România, Philippe Gustin, la deschiderea pavilionului Franţei.

“Pavilionul Franţei de la Indagra cuprinde 28 de firme, din care 10 sunt prezente pentru prima dată în România şi aceasta este dovada că, în ciuda crizei, relaţiile dintre Franţa şi România durează şi se dezvoltă în continuare. Acest pavilion este simbolic pentru diversitatea activităţii economice şi agrare, dar şi pentru oferta franceză în domeniul irigaţiilor, o tematică de mare actualitate pentru România, oferta de utilaje agricole, genetică, producţie de seminţe, practic din domenii variate în care Franţa excelează”, a spus ambasadorul Franţei în România.
Pentru început, să remarcăm faptul că, spre deosebire de alți ani, numărul companiilor furnizoare de tehnologie destinată industriei alimentare pare să fi crescut, organizarea acestei ediții fiind, deocamdată, superioară celei de anul trecut. (Sursa: fabricadelapte.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise