Incubator de afaceri pentru 545 de persoane din mediul rural

46

pajistemunte Asociația Pakiv Romania derulează a treia campanie de informare și publicitate dintr-o serie de patru campanii prevăzute în cadrul proiectului „Incubator de afaceri pentru șomeri și persoane în căutarea unui loc de muncă din mediul rural din Regiunea Centru”.

În cadrul proiectului „Incubator de afaceri pentru șomeri și persoane în căutarea unui loc de muncă din mediul rural din Regiunea Centru” vor fi furnizate servicii integrate de informare, consiliere și de formare profesională în mediul rural, pentru cel puțin 545 de persoane.

Programele de formare profesională vizează calificarea a 480 dintre viitorii beneficiari ai proiectului în domenii non-agricole, iar 5 dintre absolvenții acestor programe vor fi susținuți și asistați timp de 6 luni să-și înființeze și să demareze mici afaceri.

Primele programe de formare profesională au debutat în luna decembrie 2014, iar 112 dintre beneficiarii proiectului din localitățile Avram Iancu, județul Alba și Micăsasa din județul Sibiu, participă la cursul de Lucrător în pensiune turistică, curs de calificare ce va fi finalizat la sfârșitul lunii februarie. Participanții la programele de formare sunt subvenționați pe toată durata de desfășurare a acestora, iar la final, în urma examenului de absolvire, vor primi o diplomă de calificare recunoscută de Ministerul Educației Naționale și Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice.

Proiectul, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007—2013, Axa prioritară 5, ‘Promovarea măsurilor active de ocupare’, va fi implementat pe o perioadă de 16 luni și își propune să contribuie la combaterea șomajului și inactivității în rândul șomerilor și al persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă din mediul rural, din Regiunea Centru.

Citește și

Cmentariile sunt închise