INCREDIBIL: A NINS ÎN MUNȚII RODNEI

Temperaturile scăzute din ultimele ore au adus un strat de peste 3 centimetri de zăpadă pe versantul Pietrosul (2.100 metri) din Munţii Pietrosul Rodnei, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, primarul oraşului Borşa, Sorin Timiş.

“Zăpada căzută pe Vârful Pietrosul e vizibilă din oraş, e un strat de peste 3 centimetri de omăt care s-a aşternut aproape de vârf, iar la ridicarea ceţei, zăpada a devenit vizibilă şi de la mare distanţă. În ultimele zile, temperaturile în oraş au atins şi 36 de grade Celsius, ca în timpul dimineţii ( miercuri) să ajungă la 6 grade Celsius, iar pe munte, la altitudine, să fie şi zero grade”, a spus Sorin Timiş.

Acesta a mai precizat că e pentru prima dată când a nins pe munte în luna august, lună în care numeroşi turişti români şi străini încearcă să ajungă pe teritoriul Parcului Naţional Munţii Rodnei.

“Nu ţin minte să mai fi nins cândva în luna august, cred că e pentru prima dată când ninge în plină vară. Vârful Pietrosul, aflat pe teritoriul Parcului Naţional Munţii Rodnei, e foarte căutat de turişti pe durata verii”, a mai arătat Sorin Timiş.

În Munţii Pietrosul Rodnei funcţionează şi o staţie meteo care aparţine ANMH.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult