20 aprilie 2021 - 19:01

Inchiderea granitelor loveste din plin in industria alimentara

Restricţiile impuse de câteva state membre ale Uniunii Europene la frontierele lor cu alte ţări membre, din cauza pandemiei de coronavirus, provoacă întreruperi în aprovizionarea cu alimente, au avertizat reprezentanţii industriei alimentare şi ai fermierilor, transmite Reuters. 

Acestea avertizează asupra potenţialei lipse de forţă de muncă în industria alimentară deoarece acest sector este dependent de muncitorii care se deplasează în interiorul blocului comunitar mai explică cei de la Reuters.
Totodată, pentru a evita lipsa bunurilor esenţiale, a alimentelor şi a medicamentelor, liderii UE au sprijinit propunerea Comisiei Europene privind stabilirea unor coridoare de transport la frontierele ţărilor lor, dar nu au fost de acord să menţină deschise graniţele interne mai transmit cei de la Reuters.
”În pofida acestor indicaţii, continuăm să ne confruntăm cu întreruperi majore”, avertizează reprezentanţii industriei alimentare. Aceștia solicită statelor dar şi instituţiilor Uniunea Europeană să pregătească planuri de urgenţă pentru posibila lipsă de angajaţi explică publicația.