Încep controalele APIA pe teren! Când vin inspectorii în ferme

Inspectorii Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) se pregătesc de începerea vizitelor pe teren. Potrivit directorului general al APIA, Adrian Pintea, eșantioanele de control vor fi transmise săptămâna viitoare către toate centrele județene, iar apoi vor începe controalele APIA în ferme.

Tot acest proces urmează să se deruleze până la sfârșitul lunii septembrie, după care rapoartele de control vor fi încărcate în sistemul informatic și va începe plata avansului.

”Toate cererile depuse în aplicația IPA Online au fost importate în baza mare de date IACS – Sistemul Integrat de Administrare și Control. Acolo se iau la mărunțit toate dosarele, se rulează controalele administrative, adică se verifică fiecare dosar electronic, să vedem dacă îi lipsește vreun document, dacă a greșit funcționarul în momentul în care a preluat un dosar, să vedem dacă apar anumite erori. În momentul în care se termină controlul administrativ, pregătim eșantioanele de control.

Undeva de săptămâna viitoare vom transmite eșantioanele de control pentru fiecare centru județean și vor începe controalele pe teren, care trebuie finalizate până la sfârșitul lunii septembrie, astfel încât primele două săptămâni ale lunii octombrie să fie pentru introducerea rapoartelor de control în sistemul informatic și să pregătim avansul anului 2023”, a precizat șeful APIA, Adrian Pintea, pentru AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

2 COMENTARII

  1. Pacaleala.Duoa ce investesti o multime de bani SI timp,nu ploua SI nu produci nimic.Despagubiri in jud Vaslui nu se dau SI Mai bine am primit bani pt.un sistem de irigatii ..Unde sa ne adresam?

  2. Bună ziua,
    Am câteva întrebări : cine efectueaza controalele în fiecare localitate, cum pot fi contactați inspectorii responsabili în zonele respective, si cum sau dacă proprietarii terenurilor pot face reclamații pentru nelucrarea terenurilor de către fermierii cu care au contracte de comodat?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole