25 mai 2022 - 01:10

Incendiu uriaș la încă o fermă provocat de o țigară!

O țigară aruncată la întâmplare a provocat un incendiu uriaș la o fermă din Borș, județul Bihor, informează ebihoreanul.ro.

Luni, în jurul orei 16.55, pompierii din Oradea au fost alertați și s-au deplasat de urgență la fermă cu cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă din Detaşamentul 2 Oradea, echipajul de paramedici al aceleiași subunități și un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Oradea, cu o autospecială de stingere. În același timp a fost alertat și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Borș.

„În momentul sosirii pompierilor la fața locului, flăcările se manifestau violent la acoperișul unui șopron deschis și la sute de baloți de paie și fân depozitați în interiorul acestuia, cu pericol de propagare la alte două construcții în care se aflau aproximativ 1.000 de baloți de paie și la zeci de stupi amplasați în apropierea focarelor de incendiu”, a declarat mr. Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana.

Cantitatea mare de materiale combustibile, temperatura ridicată, fumul dens şi gazele toxice degajate au făcut ca lupta cu flăcările să fie una de durată, stingerea incendiului fiind finalizată abia în jurul orei 20.15. Cu toate acestea, pompierii au mai rămas alte trei ore la faţa locului pentru căutarea eventualelor focare ascunse și înlăturarea efectelor negative ale evenimentului.

În urma incendiului, au ars aproximativ 400 de baloți de paie și fân și acoperișul construcției afectate de flăcări, dar pompierii au reuşit să salveze din calea flăcărilor alte două șoproane aflate în proximitatea focarelor de incendiu, circa 1.000 de baloți de paie depozitați în interiorul acestora și 30 de stupi.

Sursa foto: ISU Crișana 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.