BREAKING-NEWS: Un incendiu a pus Moldova în stare de alertă! Arde muntele Pietricica!

Un incendiu de proporții a izbucnit marți seara pe muntele Pietricica, punând în alertă zeci de echipaje de pompieri, din toată Moldova.

Au fost solicitate forțe și mijloace de la Detașamentele de pompieri din Roman, Târgu Neamț, Iași și Bacău. Forțele de sprijin de la ISU Iași se deplasează deja către Piatra Neamț cu mijloace din rezerva operativă din cadrul Secției de Pompieri Târgu Frumos și Detașamentul 2 de Pompieri Iași, conform realitatea.net.

Intervenția pompierilor este una extrem de dificilă din cauza vântului puternic care ar putea pune în pericol mai multe locuințe și o mănăstire.

Potrivit presei locale, pe mai multe străzi din zonă s-a întrerupt deja curentul electric în locuințe și iluminatul public.

Într-o intervenție în direct la Realitatea PLUS, șeful Departamentului pentru situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat că situația este sub control și că atât cele câteva case care se află în zona incendiului, cât și mănăstirea sunt în afara oricărui pericol.

„Avem echipe de la Iași și de la Bacău care ajută de la stingerea incendiului. Nu există riscuri pentru casele de la baza muntelui. Sper să poată fi controlată situația, în prezent, incendiul se află sub control. Totuși, depinde de cum bate vântul. Am încredere în colegii de la Neamț. Dacă se schimbă situația, sunt sigur că vor lua deciziile care se cuvin”, a declarat Raed Arafat.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole