20 aprilie 2021 - 20:20

Incendiu devastator la o ferma! Zeci de animale au murit arse de vii

Un incendiu a izbucnit, marţi dimineaţă, la o fabrică de peleţi din localitatea argeşeană Ştefan cel Mare, flăcările extinzându-se şi la un adăpost de animale aflat în vecinătate, transmite AGERPRES.

Potrivit informaţiilor comunicate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş, proprietarul a reuşit să evacueze mai multe bovine aflate în incintă, însă nu şi un număr de peste 20 de porci.

“Nu au fost victime, iar în interior au fost surprinse 24 de porcine, restul animalelor fiind evacuate (bovine). Incendiul s-a manifestat la aproximativ 10 tone de rumeguş, circa 15 tone de fân, utilaje agricole aflate în curte şi la utilajele pentru fabricarea peleţilor, aflate în construcţia de aproximativ 200 de metri pătraţi”, au precizat reprezentanţii ISU Argeş.

Conform aceleiaşi surse, flăcările au fost înteţite de vântul puternic, existând riscul propagării şi la casele din imediata apropiere. Din primele verificări a reieşit că incendiul ar putea avea drept cauză un defect al instalaţiei electrice.

Pentru stingerea flăcărilor au intervenit trei echipaje de pompieri militari cu autospeciale de stingere, un echipaj SMURD, precum şi un echipaj cu o autospecială de stingere de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din comuna Slobozia.