8 decembrie 2021 - 17:54

Incendiile de vegetație, la ordinea zilei

Patru incendii înregistrate pe raza a patru localități au dat de furcă pompierilor în cursul zilei de joi, aproximativ șase de hectare de vegetație uscată fiind arse, a anunţat, vineri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoșani, Dorina Lupu.

Potrivit sursei citate, incendiile de vegetaţie s-au produs pe raza localităţilor Cerneşti- comuna Todireni, Flămânzi, Prajeni şi Berza – comuna Santa Mare, informează AGERPRES.

„Au acţionat pompierii din cadrul Gărzilor de Intervenţie Ştefaneşti şi Truşeşti şi Punctului de Lucru Flămânzi, cu patru autospeciale de stingere cu apă şi spumă. În urma incendiilor a ars, în total, vegetaţia uscată de pe aproximativ şase hectare”, a afirmat Dorina Lupu.

Reprezentanții ISU reamintesc populaţiei că incendierea vegetaţiei uscate este interzisă, având în vedere că poate pune în pericol viaţa oamenilor, poate distruge habitatul unor animale, poate afecta gospodăriile, locuinţele, reţelele de electricitate, pădurile sau culturile agricole.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.