29 mai 2022 - 02:56

Încă un produs retras de la rafturi de ANSVSA. Conține o substanță otrăvitoare

Încă un produs este retras de la rafturi din cauza conţinutului mare de oxid de etilenă, anunță Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), la aproape o săptămână după ce mai multe sortimente de îngheţată au fost retrase din acelaşi motiv.

Conform ANSVSA, un lot din produsul denumit ”Cora Desert cu miez de bezea”, vândut în magazine din lanţul de hipermarketuri Cora, conţine oxid de etilenă peste limita admisă legal. Produsul a fost vândut în magazine din Bacău, Constanţa şi Bucureşti.

”Dacă aţi achiziţionat aceste produse, vă rugăm să nu le consumaţi şi vă aşteptăm la Serviciul Clienţi în orice magazin cora, pentru returnarea şi rambursarea acestora. Chiar dacă nu mai deţineţi bonul fiscal care să ateste cumpărarea acestor produse, veţi primi contravaloarea acestora”, se arată într-un mesaj postat pe site-ul ANSVSA.

În urmă cu o săptămână, producătorul de îngheţată Mars a retras de la rafturi mai multe loturi din îngheţată comercializată sub brandurile Bounty, Snickers şi Twix, după ce în aceste produse s-a descoperit oxid de etilenă, un ingredient cu potenţial cancerigen.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.