27 mai 2022 - 18:59

Încă un județ declară închise focarele de pestă porcină africană la porc domestic

Conform datelor centralizate ale Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA), în județul Iași nu mai este niciun focar activ de pestă porcină africană la porc domestic.

În decursul anul 2020, în județul Iași, pesta porcină africană a afectat un număr de 462 de animale domestice, în 31 de focare apărute în gospodării.
Ca urmare a aplicării planurilor de măsuri specifice, dispuse prin intermediul Centrului Local pentru Combaterea Bolilor (CLCB), de medicii veterinari și specialiștii din cadrul DSVSA Iași, toate aceste focare au fost eradicate.

În schimb, raportările DSVSA mai arată că sunt încă active cazuri de pestă porcină africană la mistreț. Cu o metodologie de abordare diferită, aceste cazuri care privesc animalele sălbatice se află în continuare sub monitorizare și se întreprind măsuri speciale pentru limitarea răspândirii bolii. În 2020 au fost 87 de cazuri de pestă, pe 15 fonduri de vânătoare din județul Iași.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.