Încă un an cu secetă? Prognoza meteo la începutul lui 2023

După ce seceta pedologică a făcut ravagii în 2022, iată că nici anul care vine nu debutează cu vești prea grozave pentru fermieri, din punct de vedere meteorologic.

Administrația Națională de Meteorologie a publicat vineri estimările meteorologice pentru următoarele patru săptămâni, caracterizate de o tendință deficitară a cantităților de precipitații la nivelul întregii țări.

Astfel, în săptămâna 26 decembrie 2022 – 2 ianuarie 2023, meteorologii estimează că valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în zonele montane. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în sud-vestul teritoriului.

În săptămâna 2-9 ianuarie 2023, temperatura medie a aerului se va menține, de asemenea, la valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele nord-estice. Potrivit meteorologilor, cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în sud-vestul teritoriului.

Și în săptămâna 9-16 ianuarie 2023, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, iar regimul pluviometric va avea o tendință deficitară în majoritatea regiunilor, avertizează meteorologii.

Pentru săptămâna 16-23 ianuarie 2023, mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi local deficitare în regiunile nord- vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, se arată în progoza ANM.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole