Încă 18 programe de dezvoltare rurală au primit undă verde de la Comisia Europeană

16

CAP Communication Networking EventComisia Europeană a aprobat încă 18 programe de dezvoltare Rurală (PNDR), care vizează îmbunătățirea competitivității sectorului agricol al UE, grija pentru mediul rural și climă, precum și consolidarea structurii economice și sociale a comunităților rurale  până în 2020.

Aceste 18 programe vor primi finanțări în valoare de 14.3 miliarde de euro de la bugetul UE, care vor fi co-finanțate și din fonduri publice  la nivel național / regional și / sau fonduri private. Acestea vin după cele 9 programele aprobate  în decembrie, numărul programelor avizate ajungând astfel la 27 (din 118 de programe existente), ceea ce înseamnă că valoarea totală a programelor aprobate este de peste 35 miliarde de euro (aproximativ 36% din buget).
Salutând deciziile de astăzi, comisarul Phil Hogan a spus: “Una dintre marile forțe ale conceptului nostru de dezvoltare rurală este că avem priorități de bază, dar este la latitudinea fiecărui stat membru sau regiune  de a proiecta un program de care se potriveste cu situația și provocările cu care se confruntă.Programele de astăzi oferă finanțare pentru o serie de proiecte dinamice, variind de la proiecte de modernizare pentru agricultură în republicile baltice, la încurajarea  tinerilor  să intre în sectorul agricol, în Slovenia, de la îmbunătățirea calității apei în Țările de Jos la protejarea a 2,5 milioane de hectare de teren agricol în Anglia prin intermediul sistemelor de gestionare a terenurilor de mediu. Creșterea bazei de cunoștințe a sectorului nostru agricol este un aspect important al PDR. Sunt încântat să confirm că  cele 18 programele adoptate astăzi vor furniza mai mult de un milion de locuri de muncă și formare “.

Lista programelor o puteți găsi aici.

Citește și

Cmentariile sunt închise