In vino veritas: Destinatii turistice pentru iubitorii de vin

9 AM.ro va prezinta zece destinatii turistice, mai speciale, unde va veti putea delecta cu sortimente distincte de vin, veti putea cunoaste oameni interesanti si desoperi tainele prepararii unui vin de exceptie.

 

 

Spania – Regiunea La Rioja

Spania – Regiunea La Rioja

flickr.com

In nordul Spaniei, regiunea La Rioja este cunoscuta la nivel international pentru zonele producatoare de vin.

Palacio, Primicia, San Pedro si Vallobera sunt numai cateva dintre locurile care merita vizitate de iubitorii de vin. Abalos, un sat mic din zona Sonsierra din La Rioja, este un punct perfect de plecare pentru explorarea acestor zone presarate cu podgorii si crame pe un fundal pitoresc.

Villa de Abalos este un hotel condus de o familie din localitate care de-a lungul anilor a castigat diferite premii pentru pachete turistice exclusiviste ce include degustari de vin si trasee prin cele mai faimoase crame.

Argentina – Regiunea San Rafael Mendoza

Argentina – Regiunea San Rafael Mendoza

flickr.com

Unul dintre vinurile argentiniene cu greutate este Malbec. Este greu de concurat cu bogatia, profunzime si consistenta strugurilor din zona Mendoza, o regiune viticola de exceptie, considerata inima industriei vinului in Argentina. Zona are peste 365 de mii de hectare de vita de vie.

San Rafael, aflat in sudul zonei Mendoza, asigura turistilor o serie de activitati variate: ski, rafting, campare, aplinism, pescuit de agrement, calarie si desigur degustarea celor mai bune vinuri din zona.

Orasul se mai mandreste cu muzee, bulevarde impresionante, cafenele, spatii verzi si zone amenajate pentru impatimitii golfului.

California de Nord – Valea Napa

California de Nord - Valea Napa

flickr.com

Valea Napa are peste 400 de fabrici de vin si se intinde pe din sudul orasului Napa pana la cel mai nordic oras – Calistoga pe o distanta de 35 km.

Napa este alcatuita din cinci regiuni – Calistoga, Sf. Elena, Rutherford/Oakville/Yountville, orasul Napa si Lacul Berryessa/American Canyon.

Zona cuprinde o multime de buticuri locale, sate istorice, izvoare naturale geotermale, bai cu namol, muzee iar ca activitati locale se numara ciclismul, drumetiile, echitatie, cursuri culinare, zboruri cu balonul cu aer clad si golful.

O astfel de regiune are si un numar impresionant de restaurante pentru toti gurmanzii lumii.

Tasmania – Valea Tamar

Tasmania – Valea Tamar

flickr.com

Insula are o reputatie distincta pentru crearea unor vinuri australiene fine – Chardonnay, Pinot Noir, Riesling, Sauvignon Blanc si Pinot Gris precum si unele dintre cele mai bune vinuri spumante pe care le are Australia de oferit, scrie travel.yahoo.com.

Clima este destul de rece, lucru care face ca strugurii sa se coaca si sa acumuleze aroma mai lent, oferind un gust complex, echilibrat si o aciditate mai mare.

Croatia – Peninsula Peljesac

Croatia – Peninsula Peljesac

flickr.com

Traditia obtinerii vinului din Croatia dateaza de pe vremea colonistilor greci de acum 2.500 de ani.

Astazi exista peste 300 de frabrici de vin in doua regiuni esentiale: zona continentala, Kontinetalna si zona de coasta, Primosrska. Slavonia, din zona continentala, produce vinuri usoare, clare, usor aromate.

Vinul rosu este renumit in Dingac, facut in Potomje si in Mali Plavac. Vinarija Vukasin Ponikve, podgoria veche de 100 de ani este condusa de faimoasa familie Vukas.

Slovenia – Regiunea Brda

Slovenia – Regiunea Brda

flickr.com

Slovenii sunt renumiti pentru priceperea lor in fabricarea vinurilor de calitate. Ei au inceput sa faca vin cu mult inainte ca romanii sa aduca acesta indeletnicire in Franta, Spania sau Germania.

Slovenia are 28 de mii de fabrici de vin si produc anual in jur de 90 de milioane de litri din care numai o mica parte este exportat.

Cea mai pitoreasca regiune pentru vinul sloven este cu siguranta Brda, in partea de vest a tarii, la granita cu Italia.

Noua Zeelanda – North Island

Noua Zeelanda – North Island

sxc.hu

Noua Zeelanda este o destinatie perfecta pentru iubitorii de vin.

Traseul Vinului incepe de la Hawk Bay Winery, zona renumite pentru producerea rosilor. In partea de sud, peste 50 de podgorii asigura materia prima pentru un Pinot Noir si un Sauvignon Blanc de exceptie.

Marlborough este capitala vinului din Noua Zeelanda cu peste 40 de fabrici de vin.

China – Ningxia

China – Ningxia

sxc.hu

Istoria vinului din China dateaza de mai bine de 4,600 de ani. Regiunea din nordul Chinei gazduieste fabrici de vin care au strans de-a lungul timpului multe premii.

Un concurs de vinuri din Ningxia care a avut loc pe 24 aprilie a scos la bataie vinurile chinezesti si vinuri frantuzesti din Bordeaux. Din primele cinci sortimente, vinul din Ningxia Cabernet Sauvignon s-a pozitionat pe locul al treilea, al patrulea si al cincilea.

Excursiile in aceasta zona includ si destinatii culturale in XI’An sau un tur la fabricile de vin din Beijing.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult