În sfârșit, România se mai și opune la Bruxelles!

Prin instituțiile europene de la Bruxelles, partenerii europeni s-au obișnuit ca politicienii români să accepte fără rezerve tot ce se pregătește prin laboratoarele politicii comunitare.

Iată însă că România a învățat să mai spună și „NU”. Astfel, la reuniunea Consiliului Agricultură și Pescuit, care s-a desfășurat la Bruxelles, luni, 12 decembrie, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a dat un răspuns tranșant în privința propunerii de modificare a procedurilor de evaluare a indicațiilor geografice pentru produsele agricole.

„România apreciază munca depusă și abordarea constructivă pe acest dosar de către Președinție. Telegrafic, un răspuns direct: România susține menținerea evaluării finale a indicațiilor geografice în cadrul DG AGRI, apreciem că nu este oportună delegarea responsabilităților de la Comisie către Oficiu (EUIPO – Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală) în ceea ce privește analizarea cererilor. România este de acord cu delegarea către Oficiu a unor sarcini administrative. România consideră că sistemul actual prin care se definesc grupurile de producători este deja cunoscut de toți actorii implicați. Nu susținem ca modalitatea de verificare a reprezentativității să fie de 2/3 din grupul de producători. Ar trebui acordată flexibilitate Statelor Membre să decidă la nivel național dacă recunosc sau nu grupurile de producători”, a declarat Petre Daea de la tribuna Consiliului AgriFish de la Bruxelles.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole