În septembrie este posibilă creșterea prețului la lapte

8

vacute

Fermierii anunţă scumpiri, la produsele din lapte, din luna septembrie. Asta pentru că, producătorii de lactate încearcă să îşi acopere pierderile suferite în urma creşterii preţului la utilităţi. 

La raft, preţul unui litru de lapte variază între 3 şi 5 lei. Din luna septembrie, procesatorii anunţă scumpiri din cauza cheltuielilor pe care le au dar şi din cauza cantităţilor reduse de lapte pe care le primesc de la fermieri.

Totuși, creşterea preţurilor la produsele din lapte sunt contestate de sindicatul din industria alimentară. “În condiţiile de piaţă românească, să aduci preţul de export sau preţul de pe piaţă la preţul de export nu mi se pare normal pentru că lumea e foarte săracă. Orice creştere de preţuri, pe piaţa românească, poate să conducă la scăderea vânzărilor “, Dragoş Frumosu – preşedintele Sindicatelor din Industria Alimentară, pentru digi24.

Numărul de capete de vaci de lapte a scăzut de la peste 1,3 milioane în 2010, la mai puţin de 900.000 de capete în 2013.(Integral pe fabricadelapte.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise