În România nu vor mai exista locuinţe fără iluminat electric

29

cabaneecoLocuitorii zonelor izolate sau uitate de lume au serioase motive de bucurie pentru că distribuitorii de electricitate vor fi obligaţi să racordeze la reţea locuinţele neelectrificate.

Astfel, aceştia sunt obligaţi să facă asta potrivit unei metodologii aprobate miercuri de Comitetul de Reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE). Până acum, distribuitorii nu erau obligaţi să racordeze la reţea localităţile neelectrificate.

„Comitetul de Reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei a aprobat, în şedinţa de astăzi, 23.10.2013, Metodologia pentru evaluarea condiţiilor de finanţare a investiţiilor pentru electrificarea localităţilor ori pentru extinderea reţelelor de distribuţie a energiei electrice, reglementare emisă în vederea actualizării cadrului de reglementare necesar transpunerii prevederilor din Legea energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123 / 2012. Potrivit prevederilor acestei legi (art. 51), operatorul de distribuţie concesionar este obligat să asigure dezvoltarea şi finanţarea reţelei electrice de distribuţie pentru electrificarea localităţilor ori pentru extinderea reţelelor de distribuţie în zona acoperită de contractul de concesiune, la solicitarea autorităţilor administraţiei publice locale sau centrale, realizate în baza planurilor de dezvoltare regională şi de urbanism”, se arată într-un comunicat al ANRE.

„Evaluarea condiţiilor de finanţare a investiţiilor respective se determină de operatorul de distribuţie concesionar în baza unui studiu de fezabilitate, conform prevederilor metodologiei aprobate astăzi. Metodologia stabileşte etapele şi procedura de analiză şi soluţionare a cererilor de dezvoltare a reţelei electrice de distribuţie pentru electrificarea localităţilor sau pentru extinderea reţelei electrice de distribuţie, formulate de autorităţile administraţiei publice locale sau centrale în baza planurilor de dezvoltare regională şi de urbanism, inclusiv modalitatea de evaluare a condiţiilor de finanţare a lucrărilor respective”, se mai arată în comunicatul ANRE, citat de amosnews.ro.

Citește și

Cmentariile sunt închise