IN LIPSA ABATOARELOR, FERMIERII PREFERA SA CREASCA MAI BINE VACI PENTRU LAPTE, DECAT PENTRU CARNE

110

Cea mai favorabilă alternativă pentru agricultori ar fi ca întreaga activitate, mai ales atunci când vorbim de zootehnie, să fie integrată. Să existe un circuit închis. Însă de puține ori se întâmplă asta, așa că eterna problemă a fermierilor este valorificarea. Mai mult, atunci când vine vorba de producția de carne, întreaga activitate este strâns legată de existența unităților de abatorizare. Abatoarele sunt numărate pe degete și asta limitează dezvoltarea sectorului de creștere a animalelor pentru carne. Costantin Anghel, crescător de bovine din comuna Independenta, judetul Calarasi, considera vaca de lapte solutia oportuna pentru acest sector, in detrimentul celei de carne.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult