În judeţul Argeş începe inventarierea terenurilor agricole şi forestiere

15

fermeploaie

În toate localităţile din judeţul Argeş se va face, începând din această săptămână, o inventariere a terenurilor agricole şi forestiere care pot fi retrocedate în natură, în baza noii legi privind restituirea proprietăţilor, a anunţat luni prefectul Cristian Soare.

Este vorba de izlazuri comunale şi de terenuri agricole şi forestiere aflate în domeniul public sau privat al unităţii administrativ-teritoriale”, a declarat prefectul pentru Antena Satelor.

În paralel, la nivel local se va realiza şi o inventariere a tuturor cererilor şi dosarelor de retrocedare care nu au fost soluţionate prin celelalte legi referitoare la restituirea proprietăţilor.

La nivelul judeţului Argeş, în baza celor patru legi anterioare privind restituirea proprietăţilor au fost înregistrate 288.000 de cereri, pentru o suprafaţă totală de 470.000 de hectare. Comisia judeţeană de fond funciar a validat 188.000 de cereri, care vizau o suprafaţă totală de 371.000 hectare, restul solicitărilor fiind respinse.

“În principiu, aceste 371.000 de hectare au fost retrocedate în natură, cu unele excepţii în care amplasamentele nu mai puteau fi retrocedate, foştii proprietari fiind validaţi pentru despăgubiri primite de la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor. Este vorba despre aproximativ 3.000 de cereri, pentru o suprafaţă de 5.600 de hectare”, a precizat Cristian Soare. (Sursa.Antena satelor)

Citește și

Cmentariile sunt închise