În fiecare comună din România va fi o persoană desemnată să dea informaţii despre PNDR

12

Constantin_PNDR_TimisFiecare comună va avea o persoană desemnată să informeze locuitorii despre măsurile de finanţare din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR). Astfel, Ministerul Agriculturiiva construi o reţea de comunicare bazată pe oamenii din teritoriu, care cunosc exact problemele zonei.

Sătenii aleşi să fie comunicatori vor urma câteva cursuri de instruire, apoi vor avea rolul de a da toate amănuntele legate de accesarea fondurilor europene prin PNDR.

Mulţi fermieri mi-au spus, în timpul deplasărilor prin ţară, că nu au întotdeauna informaţii despre oportunităţile care există pe fondurile europene. Vom selecta câte un om din fiecare comună care să fie responsabil de diseminarea informaţiilor”, a anunţat Daniel Constantin, ministrul Agriculturii.

 

 

Citește și
3 Comentarii
 1. mihai bica spune

  buna ziua .sunt interesat sa devin membru pentru comuna fantanele si imprejurimi jud. constanta.
  multumesc .
  pers de contact BICA MIHAIL 0722211509

 2. secosan adrian spune

  Cat mai repedeeeeeeeee.

 3. CFmina spune

  In urma anuntului dumneavoastra conform caruia in fiecare comună din România va fi o persoană desemnată să dea informaţii despre PNDR credem ca aceasta situatie va pune presiune foarte mare pe piata de consultanta si va redirectiona potentialii beneficiari catre firmele de consultanta de casa sau agreeate . Este o piata libera , de ce nu ne lasati sa ne facem treaba punand monopol si pe aceasta directie? Nu este suficient ca exista Camerele Agricole sau alte agentii ale statului ( APIA , AFIR ) unde angajati ai statului fac concurenta neloiala mediului privat , Camerele Agricole Judetene – care stim ca nu mai sunt in subordinea Ministerului Agriculturii , trimit fermierii care vor consultanta pentru accesarea de fonduri europene la firmele private personale ?

  De exemplu , noi am organizat – absolut in mod voluntar si gratuit- in perioada februarie 2015-iulie 2015 sesiuni de informare cu privire la masurile din PNDR 2014-2020 in toate comunele din judetul Braila . Toate informatiile sunt curente , on-time si coerente , postate pe site si pe pagina de facebook a firmei . Nu credeti ca ar fi mai corect sa facem noi acest lucru la nivel de judet si sa facem diferenta in mediul privat asa cum este normal ?

Cmentariile sunt închise