27 ianuarie 2022 - 04:39

În Botoșani se produce cașcaval în ceară

Având o concurenţă uriaşă din partea firmelor locale şi a multinaţionalelor, o fabrică din Botoşani intră pe piaţa cu un produs special, si anume, cașcavalul în ceară. Pe lângă faptul că produsul este lucrat manual, în coşuri de nuiele, pe blat de stejar, ambalajul este unicat pentru România. Fabrica de lactate  din comuna Vlăsineşti, judeţul Botoşani, este singura care livrează pe piaţa naţională caşcaval în ceară.

Constantin Aniculăesă, administratorul companiei, spune că acest ambalaj îi permite caşcavalului să-şi continue procesul de maturare şi care cu cât este mai lung cu atât transformă produsul într-unul de o calitate superioară.

„Nu am găsit de unde să cumpărăm ceară din România şi am comandat-o din Olanda. Înlocuind folia din plastic în care era ambalat caşcavalul cu ceara noi obţinem un produs care îşi continuă maturarea, care devine mai bun de la o zi la alta în propriul său ambalaj. Pe vremuri, acesta era ambalajul folosit la caşcaval, ceara, nu folia din plastic, şi având în vedere că noi producem o reţetă tradiţională într-un mod tradiţional, am vrut ca şi ambalajul să fie unul pe măsură”, a declarat Aniculăesă.

Acesta a spus că folosirea ambalajului din ceara în locul celui din plastic este mai costisitor pentru companie, însă calitatea este superioară. Caşcavalul produs tradiţional este introdus într-un vas în care este ceară topită, după care este scos şi pus la uscat. Un procedeu simplu şi eficient. (www.paginadeagricultura.info)