În această seară la AGRO TV: Dezbatere despre situația gravă din sectorul laptelui, la Jurnalul de agricultura

15

lapteprocesareVindem aproape cel mai ieftin lapte din UE. Fermierii români iau puţin peste un leu pe litrul de lapte, pe când, la polul opus, crescătorii de vaci din Cipru obţin mai mult de 2,5 lei pe aceeaşi cantitate de lapte. Pe zi ce trece suntem tot mai aproape de eliminarea cotele de lapte, care se va aplica de la 1 aprilie 2015. Acest moment va face ca preţul sa coboareşi mai mult, după cum afirmă cei din acest sector, care se văd nevoiţi să caute soluţii pentru a-şi salva afacerile.

Embargoul rusesc , la rândul lui, a generat o serie de probleme foarte grave fermierilor din Uniunea Europeana şi mai ales pentru crescătorii de vaci de lapte. Acest lucru este cunoscut si la nivel înalt de către oficialii europeni. Comisarul pentru Agricultura a Uniunii Europene, Phil Hogan, suţtine că fermierii de pe batrânul continent trebuie sa cucerească noi pieţe de desfacere a laptelui precum cele din ţările asiatice, pentru a supravieţui.

Cum va rezista piaţa laptelui din România în faţa noilor provocări este întrebarea la care vor răspunde în această seară, de 3 februarie, Dorin Cojocaru – preşedintele Asociaţiei Patronatelor Române din Industria Laptelui şi fermierul Costel Caras la Jurnalul de Agricultură, singurul buletin informativ zilnic cu şi despre fermieri.

De asemenea, în cadrul emisiunii vor fi dezbătute  în direct cele mai recente declaraţii pe acest subiect ale Comisarului pentru Agricultură de la Bruxelles, Phil Hogan, care s-a adresat pentru prima dată jurnaliştilor români, la AGRO TV.

Citește și

Cmentariile sunt închise