19 octombrie 2021 - 18:27

Împrumut de 5 milioane de euro pentru o fabrică de lapte

lapteFabrica de Lapte Brașov, producătorul local al brandurilor Olympus și Oly, controlat de compania elenă Helenic Dairies, contractează un împumut de 5 milioane de euro de la Alpha Bank pe o durată de maxim un an de zile din momentul acordării.
„Contractarea de către S.C. Fabrica de Lapte Brașov S.A. a unui credit pe termen scurt în valoare de 5.000.000 EUR cu valabilitate de până la maximum 12 luni (de la semnarea contractului de credit) de la Alpha Bank Romania S.A. și, în acest scop, încheierea și executarea de către Societate, în calitate de împrumutat, a unui contract de credit cu Alpha Bank Romania S.A., în calitate de creditor”, se arată în decizia acționarilor.
Pentru obținerea împrumutului sunt depuse garanții personale din partea lui Dimitrios și a lui Michalis Sarantis, care dețin fiecare câte 2,3% din Fabrica de Lapte Brașov. Cei doi frați sunt președintele și respectiv directorul general al Tyras SA, al doilea mare acționar al producătorului de lactate, cu 16% din participații, după Hellenic Dairies, care deține 77%. Printre garanțiile depuse pentru obținerea creditului se mai numără și o scrisoare de garanție în valoare de 5 milioane de euro emisă de Tyras și de Hellenic Dairies. (Sursa: bizbrasov.ro)