Impozitul agricol va fi plătit la primărie, dacă nu există unitate ANAF în localitate

18

banisubv

În cazul în care nu există o unitate a Fiscului în comuna lor, agricultorii vor plăti impozitele la primăria de care aparţin, astfel încât contribuabilii să nu se deplaseze pe distanţe mari, potrivit unei ordonanţe de urgenţă adoptate de Guvern ieri.

„Această posibilitate vizează situaţia în care în localitate nu există o unitate teritorială a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi are ca scop diminuarea cheltuielilor de conformare pe care trebuie să le suporte contribuabilul pentru a-şi îndeplini obligaţiile de plată. Se evită, astfel, deplasarea contribuabililor în cauză pe distanţe foarte mari până la unităţile administraţiilor finanţelor publice la care sunt înregistraţi ca plătitori de impozit şi contribuţii aferente veniturilor din activităţi agricole”, se arată în nota de fundamentare.

Sumele încasate de la contribuabilii persoane fizice care desfăşoară activităţi agricole vor fi depuse de către departamentul de specialitate din cadrul primăriilor, în cel mult două zile lucrătoare, în conturi separate pentru bugetul de stat, respectiv cel de asigurări sociale. Sute de mii de fermieri riscă amenzi de la Fisc pentru că nu şi-au depus declaraţiile de venit aferente impozitului agricol. România are peste 990.000 de exploataţii agricole cu suprafeţe de peste două hectare, dar până la data de 26 iulie 2013 au fost înregistrate numai 162.933 de declaraţii privind veniturile din activităţi agricole impuse pe norme de venit pentru anul 2013. (Sursa: amosnews.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise