IMPORTANŢA MICULUI DEJUN. Persoanele care nu mănâncă dimineaţa acumulează mai uşor kilogramele în plus

12

Prin scanarea creierului persoanelor care nu iau micul dejun, cercetătorii britanici au ajuns la concluzia că cei care nu mănâncă dimineaţa sunt tentaţi să consume alimente grase şi cu multe calorii în cea de-a doua parte a zilei. Prin studii efectuate asupra a 21 de persoane, s-a ajuns la concluzia că cei care sar peste micul dejun mănâncă mai mult la prânz, relatează BBC.

Experţii în nutriţie confirmă că micul dejun este esenţial în dietă, deoarece reduce pofta de mâncare din timpul zilei. Rezultatele RMN au arătat că atunci când nu se ia micul dejun, creierul „are tendinţa să ceară” produse alimentare cu multe calorii.

Prânzul din zilele în care subiecţii nu mâncau dimineaţa avea cu o cincime mai multe calorii decât atunci când aceştia serveau micul dejun. Studiul a arătat că foamea stimulează consumul alimentelor cu multe calorii, respectiv creşte cantitatea de alimente mâncate la prânz.

Rezultatele cercetărilor de la Universitatea din Glasgow au arătat, de asemenea, că micul dejun reduce pofta de mâncare pentru că se stabilizează nivelul de zahăr din sânge.

Citește și

Cmentariile sunt închise