20 mai 2022 - 07:05

Imagini apocaliptice la Buzău, după un incendiu întins pe 500 de hectare

Circa 500 de hectare de vegetație uscată și 56 de hectare de pădure au fost mistuite într-un incendiu de proporții în zona localității Breaza din județul Buzău. Norul de fum degajat a fost vizibil de la zeci de kilometri depărtare.

Pentru stingerea focului au fost mobilizaţi toţi angajaţii ISU Buzău, dar a fost solicitat si sprijinul pompierilor din Vrancea și Prahova. 110 pompieri şi 17 jandarmi, plus voluntari si angajaţi de la ocolul silvic, ajutați de alte zeci de pompieri din Vrancea şi Prahova şi voluntari din comune sunt mobilizaţi pentru stingerea focului.

Flăcările au ajuns şi la parcul de antene şi relee de pe Vârful Istriţa. Din fericire, incendiul a afectat doar vegetaţia şi a fost stins, nefiind afectate comunicaţiile.

Conform prefectului judeţului Buzău, Daniel Ţiclea, peisajul de pe dealurile Buzăului seamănă foarte mult cu ce s-a întâmplat în vara anului trecut în Grecia.

„După părerea mea, peisajul seamănă incredibil de mult cu Grecia. Tot ce vezi în jur e ars. Cred că e cel mai grav eveniment din această primăvară. Cred ca sunt 500 de ha de vegetație uscată arsă şi cel putin 50 de ha de pădure de pin afectată. (…) Situaţia devine extrem de gravă, trebuie să părăsim maniera preventivă. Dacă nici asta nu e infracţionalitate… Vedeţi câte resurse, cât pericol”, a declarat Țiclea, citat de News.ro.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.