19 octombrie 2021 - 18:53

IGPR: Firma care vindea carne de animale moarte, închisă

Pretul-carnii-vracPolițiștii Direcției de Ordine Publică a Politiei Române au descoperit 500 de kg. de carne de bovină despre care există suspiciuni că provine de la un animal mort, în urma a trei percheziţii efectuate, în București, la persoane bănuite de operațiuni ilegale cu carne.

La data de 20 ianuarie a.c., polițiștii Direcției de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului General al Politiei Române, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, au efectuat trei percheziții în municipiul București.

În urma acestor activități, au fost descoperite 500 de kg. de carne bovină, despre care există suspiciuni că provine de la un animal mort si un crotal de la o bovina care, din verificări s-a stabilit ca a fost moartă.

Carnea respectivă ar fi fost introdusă în circuitul alimentar printr-o unitate comercială cu specific arăbesc din sectorul 2, fără documente legale de proveniență.

La aceeași societate au fost descoperite 28 de carcase de ovine, fără documente de proveniență si fără certificate sanitar-veterinare, introduse pentru comercializare.

Prin urmare, Primăria Sectorului 2 și Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor au închis 20 ianuarie punctul de lucru al S.C. RASHID HALAL GROUP SRL, unde a fost descoperită de către Poliție carnea de vită improprie consumului populației.