Idei de afaceri: culturile de Mangold, o mină de aur pentru fermierii mici care fac agricultură bio

58

mangoldCultura de Mangold este foarte atractivă pentru micii fermieri și mai ales pentru cei care fac agricultură bio. Cunoscută și sub numele de sfeclă elvețiană, aceasta este apreciată mai ales de cei care preferă un stil de viață cât mai sănătos, cu alimente neprocesate termic și multe salate.

Pentru a consuma Mangold bio, acești clienți sunt dispuși să plătească, în medie, cinci lei pentru o legătură de Mangold, ceea ce transformă ușor această cultură într-una foarte profitabilă pe suprafețe mici.

Marin Dumbravă este printre primii fermieri bio care cultivă Mangold la noi în țară. Fondatorul fermei ecologice Biodumbrava din comuna Joița, județul Giurgiu, ne spune că această plantă câștigă tot mai multă popularitate și este foarte ușor de cultivat.

Mangold nu este o cultură pretențioasă și se comportă în grădină ca “suratele” lui – măcrișul sau mult mai întâlnitul spanac. Semințele, certificate ecologic, au fost aduse de către Marin Dumbravă din SUA.

În SUA, costul unui plic cu semințe de Mangold variază în funcție de gramaj – adică undeva la 5 dolari pliculețul de 10 grame. De știut, însă, că este nevoie de această investiție doar la înființarea plantației. După primul an, poți produce deja sămânța singur, recoltată de la mangold. (Integral pe adevarulfinanciar.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise