Idei de afaceri: Cultivarea bamelor, profit mare pe suprafețe mici

bame_culturaCultura de bame este profitabilă pe suprafețe mici, acestea fiind produse de nișă care cunosc o cerere în creștere pe piață.

Astfel, tot mai mulți fermieri mici, chiar orășeni care dețin parcele de pământ iau în calcul o plantație de bame care să le asigură atât autoconsumul, cât și o valorificare bună în piață sau în magazinele dedicate celor care caută să aibă o alimentație sănătoasă. Bineînțeles, se caută mai ales culturile crescute cu fertilizare naturală și nestropite cu chimicale.

Bamele sunt plante anuale, originare din Asia de Est, dar care s-au răspândit încet, încet și în Europa unde au început să fie cultivate la scară din ce în ce mai mare. Bamele nu se cultivă de ieri, de azi în România, această plantă fiind cunoscută și cultivată în România de prin anii 1940.

De cultivarea bamelor se ocupă de mai bine de şase ani şi Florian Filip  un tânăr din Buzău, absolvent al Facultății de Horticultură din București. El are o cultură de aproximativ 1.000 de mp, care îi asigură necesarul, potrivit agrointel.ro.

Bamele se seamănă, începând cu jumătatea luni mai, când nu mai există nici un pericol de îngheț, ger sau temperaturi scăzute. Trebuie să fie constant o temperatură medie de 20°C și să se manifeste o tendință de creștere a temperaturii.

Bama este o plantă termofilă, adică îi place să aibă din abundență căldură și apă. Bama este o plantă anuală, care trebuie semănată mereu pentru a avea producție.

Pentru a înființa un hectar cu bame ai nevoie de 10-12 kilograme de sămânță.Investiția pentru a înființa un hectar de bame se ridică la 1.000 -1.200 euro, sumă în care intră doar costul cu sămânța. Este o investiție inițială serioasă, dar dacă iei în calcul faptul că sămânța o cumperi o singură dată și din propria producție îți poți asigura materialul săditor pentru anul următor, suma se amortizează destul de repede. (Integral pe adevarulfinanciar.ro)

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult