Idei de afaceri: Cartoful mov, un profit de 25 de euro la metrul pătrat cultivat

cartofimovCartoful mov este una dintre cele mai profitabile culturi ale momentului, mai ales în cazul folosirii unor soiuri care asigură o producție consistentă. A demonstrat-o deja nemțeanul Gabi Sandu, fermierul care a aclimatizat cartoful mov la noi în țară.

Deși a avut un an secetos, fermierul spune că aceste condiții au fost de preferat, în comparație cu un an ploios, așa cum a fost 2014, când tuberculii i-au putrezit în pământ. Acum, de pe cei 6.000 de metri pătrați cultivați cu cartof mov a reușit să scoată ceea ce Gabi Sandu apreciază a fi o recoltă-record de cartof mov, se arată pe agrointel.ro.

“În anii secetoși putem apăra cultura cu irigații dar în cei cu inundații este mai greu. Producția de anul acesta a fost una record având în vedere că la fiecare kilogram plantat am scos aproape 12 kilograme. Asta înseamnă un echivalent de peste 40 de tone la hectar. Este un rezultat excepțional!”, a declarat pentru Agrointeligența cultivatorul care, dacă vinde toată recolta și își ține și sămânță pentru 2016, va avea anul acesta un profit de peste 150.000 de euro de pe cei 6.000 de metri pătrați cultivați.

Astfel, din calculele sale reiese că, la un hectar, veniturile aduse de cartoful mov sunt cu adevărat senzaționale: 270.000 de euro la hectar dacă se vinde toată producția de 40 de tone la prețul de 30 de lei pe kilogram. Bineînțeles, pentru calcularea profitului se scade apoi investiția, adică sămânța (3.500 de kilograme la hectar), tratamentele și, bineînțeles, costul irigațiilor. (Sursa: adevarulfinanciar.ro, foto: facebook.com)

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult