Idee nebunească de a face bani: Un bucureștean amenința că bagă gândaci în alimente din magazine

35

Un caz de șantaj mai puțin obișnuit este cercetat de procurorii din Sectorul 2. S.V.D. amenința că va plasa în magazine produse lactate ale unor branduri, cu gândaci plasați înăuntru, dacă nu va primi o sumă de bani de la producător. Bărbatul a fost reținut.
Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti au dispus  punerea în mişcare a acţiunii penale şi au solicitat, totodată, instanţei de judecată, arestarea preventivă a inculpatului  S.V.D, aflat în stare de reţinere, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj, faptă prev. şi ped. de art. 194 alin. (1) C. pen.


Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în data de 22.04.2012, la ora 20:52, inculpatul a postat pe adresa de poştă electronică ce aparţine unei societăţi comerciale având ca obiect de activitate producerea de lactate, un mesaj prin care ameninţa reprezentanţii acestei societăţi că intenţionează să plaseze pe rafturile a 5 magazine diferite câte un produs lactat în care inculpatul introdusese o insectă, în acest sens ataşând mesajului un fişier ce conţinea imaginea unui astfel de produs alterat. La ora 21:06 a postat acelaşi mesaj pe adresa de email a brand-managerului societăţii comerciale adăugând că în cazul în care nu i se va face „o plată imediată”, va continua să plaseze zi de zi astfel de produse pe rafturile magazinelor, până va obţine rezultatul scontat, iar suma solicitată va creşte proporţional cu produsele plasate.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi identificării tuturor participanţilor la activitatea infracţională, în acest moment existând indicii cu privire la caracterul repetat al activităţii infracţionale a inculpatului.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult